Problemele de mediu nu au fost niciodată mai critice sau mai urgente decât sunt în prezent.

Creșterea consumului, a industrializării și a urbanizării amenință nu numai sustenabilitatea mediului în care trăim, ci și sănătatea oamenilor din întreaga lume. 

În fiecare an folosim miliarde de litri de apă și cantități mari de energie electrică și resurse pentru fabricarea medicamentelor. Emisiile noastre de COcontinuă să crească, în special în domeniul transportului.

Distribuim sute de milioane de flacoane și stilouri injectoare persoanelor care au nevoie de ele – și cererea pentru tratamentele noastre salvatoare de vieți este în creștere. Medicamentele noastre sunt fabricate din materiale de înaltă calitate, dar, după utilizare, majoritatea ajung la groapa de gunoi.

Acest lucru ne plasează în prima linie a unora dintre cele mai mari probleme de mediu: schimbările climatice, deficitul de apă și resurse, poluarea și deșeurile de plastic.

De aceea am adoptat o abordare îndrăzneață și amplă la nivel de companie pentru rezolvarea problemelor de mediu.

Avem o nouă strategie de mediu, cu aspirația de a genera impact zero asupra mediului.

Strategia noastră ne provoacă să găsim noi modalități de a crea medicamente care pot fi reciclate sau reutilizate, de a ne remodela activitatea pentru a minimiza consumul și risipa și de a lucra cu furnizori care împărtășesc același obiectiv.

Facem deja primii pași către un impact zero asupra mediului. Dar căutăm întotdeauna noi modalități de a face mai mult. Considerăm că răspunsurile vor veni pe măsură ce ne adaptăm afacerea pentru o mentalitate de tip circular, care ne menține medicamentele și materialele în folosință. 

Orașele reprezintă o oportunitate de a câștiga lupta atât împotriva schimbărilor climatice, cât și a diabetului tip 2. Ambele subiecte împărtășesc modele similare ale comportamentului uman, care exacerbează nivelurile globale de încălzire și de creștere a bolii.

În prezent, colaborăm cu parteneri din 25 de orașe importante din întreaga lume pentru a prevenirea bolilor prin educație și intervenții la fața locului. 

Aceste parteneriate fac parte din programul nostru Cities Changing Diabetes (Orașe care schimbă diabetul). Din 2015, Cities Changing Diabetes a devenit o mișcare socială în sine, mobilizând mai multe părți interesate în efortul de a aborda problemele tot mai mari ale diabetului zaharat tip 2 și de a construi medii mai sănătoase.

Aflați mai multe despre modul în care îmbunătățim sănătatea și bunăstarea urbană.