Obezitatea poate părea ușor de explicat. Dacă o persoană consumă mai multe calorii decât are nevoie, acumulează greutate. Însă explicația reală nu este atât de simplă. Și este vorba despre mai mult decât greutate.

Obezitatea este o boală cronică complexă, iar pierderea în greutate nu este doar o problemă de a mânca mai puțin și de a te mișca mai mult. De fapt, obezitatea poate fi influențată de genetică, fiziologie, mediu, muncă și educație, precum și de ceea ce se întâmplă la nivelul creierului.

Înțelegerea acestor factori este esențială, deoarece obezitatea este asociată cu alte boli, inclusiv cu diabetul zaharat de tip 2, bolile cardiace și anumite tipuri de cancer. Ca să nu mai vorbim despre stigmatizare și prejudecățile care afectează milioane de oameni în fiecare zi.

Însă, cu îngrijire adecvată, persoanele cu obezitate pot atinge o scădere susținută în greutate, cu impact pozitiv pentru sănătatea lor.

Obezitatea este influențată de mulți factori, atât din interiorul, cât și din afara corpului. O persoană se poate naște cu tendința de a acumula greutate. La fel cum s-a născut cineva cu o anumită culoare a ochilor.

De asemenea, există un aspect fiziologic. Când o persoană mănâncă, semnalele hormonale din stomac și intestin sunt transpuse în percepții de foame redusă și sațietate crescută. Acestea controlează aportul alimentar al unei persoane.

În timpul scăderii în greutate, nivelul hormonilor se poate modifica în încercarea de a redobândi greutatea pierdută. Prin urmare, studiile arată că numai aproximativ o treime dintre persoane își păstrează cu succes greutatea pierdută.

Multe aspecte ale stării generale, ale mediului și stilului de viață ale unei persoane pot cauza, de asemenea, acumularea greutății. Locul unde trăiește o persoană, precum și cultura care o înconjoară, poate influența, de asemenea, riscul de a dezvolta obezitatea.

Așadar, deși multe persoane cu obezitate consideră că ar trebui să își poată controla individual greutatea, nu este întotdeauna atât de ușor. 

Pentru a înțelege obezitatea, trebuie să înțelegem ce se întâmplă la nivelul creierului nostru. Se pare că organismul nostru este calibrat să rețină acele calorii în plus, probabil pentru că timp de mii de ani acesta a fost un mecanism de bază pentru supraviețuire.

Prin urmare, e dificil pentru persoanele care suferă de obezitate să piardă greutate. Programarea corpului lor funcționează pentru a-i readuce la greutatea inițială. Este ca și cum ar exista un întrerupător în creier, care modifică consumul de energie al unei persoane până când aceasta își recapătă kilogramele pierdute.

Încercăm să identificăm unde anume s-ar putea găsi un astfel de întrerupător și să explorăm dacă este ceva ce am putea aborda cu ajutorul unui medicament. Astfel, într-o zi am putea ajuta oamenii cu obezitate să-și „reseteze” greutatea la un punct de plecare nou, mai sănătos.

Dacă vom reuși, am putea ajuta milioane de oameni care suferă de obezitate.

Ne propunem să fim forța principală în știința din spatele obezității.

Acordăm o atenție deosebită hormonului natural GLP-1. Aflăm din ce în ce mai multe informații despre rolul pe care acest hormon natural pare să îl joace în obținerea unei pierderi sustenabile în greutate. De exemplu, după ce o persoană a terminat de mâncat, moleculele GLP-1 din corp îi influențează senzația de foame.

De câțiva ani, cercetătorii noștri au studiat modul în care moleculele sintetice GLP-1 pot fi utilizate pentru a suprima apetitul sau pentru a crește consumul de energie. Și vom continua să examinăm modul în care GLP-1 poate intensifica o pierdere sustenabilă în greutate.

În prezent, cercetăm în următoarele domenii:

  • Reducere cu 20% a greutății
  • Beneficiu cardiovascular