Diabetul zaharat de tip 2 este o boală cronică complexă, care apare atunci când organismul nu poate produce suficientă insulină și nici nu o poate utiliza eficient. Persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2 au nevoie de tratament pentru a-și păstra nivelurile de insulină și glucoză sangvină sub control.

Insulina este un hormon produs de pancreas care controlează cantitatea de glucoză din sânge. Prea puțină insulină înseamnă că organismul nu poate absorbi glucoza din alimentele pe care le consumăm. Atunci când se întâmplă acest lucru, nivelurile glucozei sangvine cresc și, în timp, aceste niveluri crescute pot deteriora vasele de sânge și pot reduce alimentarea cu oxigen și sânge bogat în nutrienți către organele și nervii corpului.

Persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2, ale căror organisme nu răspund bine sau sunt rezistente la insulină, pot avea nevoie de tratament pentru a-și ajuta organismul să proceseze mai bine glucoza. Acest lucru poate ajuta la prevenirea complicațiilor pe termen lung.

În fiecare zi depunem eforturi pentru a îmbunătăți opțiunile de tratament pentru persoanele care suferă de diabet zaharat tip 2. De la medicamente mai eficiente până la modul în care sunt administrate, nu lăsăm nicio piatră neîntoarsă.

Oamenii noștri de știință lucrează cu un scop simplu - găsesc nevoile nesatisfăcute în bolile cronice și le transpun în noi soluții terapeutice. Una dintre aceste idei este transformarea tratamentului pentru diabetul zaharat tip 2 de la injecții la comprimate. 

Acesta a fost un obiectiv timp de mulți ani, dar bariera a reprezentat-o sistemul digestiv al organismului. După înghițire, medicamentele biologice, cum ar fi insulina, sunt digerate de enzimele din organism, în același mod în care alimentele sunt descompuse. A trebuit să găsim o modalitate pentru medicamentele biologice de a trece intacte prin sistemul digestiv și de a ajunge în sânge.

Recent am reușit ca o versiune sintetică a hormonului analog al peptidei umane 1, asemănătoare glucagonului (GLP-1) poate fi luată printr-un comprimat. Hormonul GLP-1 este produs în mod natural în intestin și este eliberat ca răspuns la alimente. Atunci când este eliberat, GLP-1 stimulează producția de insulină în pancreas, ceea ce reduce din nou cantitatea de glucoză din sânge.

Acesta este primul tratament oral din lume pentru diabetul de tip 2 cu un agonist al receptorului GLP-1. Sperăm că nu va trece prea mult timp până vom putea oferi o gamă mai largă de tratamente orale. Nu numai pentru diabet, ci și pentru  alte boli cronice grave din portofoliul nostru de cercetare.

Timp de aproape 100 de ani ne-am concentrat pe noi modalități de injectare a insulinei. Acest lucru a fost determinat de angajamentul nostru de a face furnizarea medicamentelor cât mai simplă și mai convenabilă posibil.

Punctul nostru de plecare e reprezentat de persoanele care suferă de diabet zaharat de tip 2, ascultându-le provocările atunci când se auto-tratează și înțelegând cum să facem tratamentul mai sigur și mai ușor.

Utilizăm metode științifice, de la antropologie la biochimie, pentru a oferi date și indicații privind abilitățile noastre de cercetare, inginerie și experiență.

În cadrul diabetului zaharat de tip 2, facem cercetări în prezent în următoarele domenii:

  • Insuline care răspund la glucoză
  • Dispozitive conectate
  • Anti-diabetice orale
  • Beneficii cardiovasculare
  • Reducere în greutate