Pentru majoritatea oamenilor, hormonul de creștere este produs în mod natural de glanda pituitară din creier. După cum sugerează și numele său, hormonul de creștere este responsabil pentru creșterea și dezvoltarea noastră. De asemenea, contribuie și la multe alte funcții importante din organism, cum ar fi:

  • Creșterea oaselor puternice și sănătoase
  • Reglarea metabolismului corpului, în special echilibrul dintre mușchi și grăsime
  • Dezvoltarea și întreținerea organelor
  • Bunăstarea și nivelurile de energie generale

Ce cauzează o creștere deficitară?

Există multe motive posibile pentru care un copil poate părea să crească mai încet decât colegii sau frații lui. Unele sunt complet inofensive și nu afectează sănătatea copilului. De exemplu, unii copii cresc pur și simplu într-un ritm diferit de al altora și îi vor ajunge din din urmă pe măsură ce înaintează în vârstă.

Cu toate acestea, există și alte motive mai grave pentru care un copil ar putea să nu crească așa cum ar trebui. Aceste motive pot varia de la o nutriție deficitară la anumite afecțiuni medicale, cum ar fi boli renale sau hepatice. Este posibil ca organismul lor să nu producă suficient hormon de creștere, hormonul responsabil pentru creșterea acestora.

Hormonul de creștere uman (hGH) sau terapia cu hormon de creștere (GHT) este o terapie de substituție cu hormon bio-sintetic. Acesta este identic cu hormonul de creștere natural produs de organism. Deoarece este o proteină, trebuie injectată pentru a funcționa corespunzător.

GHT este utilizat în mod normal pentru tratarea copiilor care nu cresc din cauza unei afecțiuni medicale subiacente. De asemenea, ar putea trata adulții afectați de deficitul de hormon de creștere.

Pentru copiii care au nevoie de injecții zilnice cu hormon de creștere, îmbunătățirile și progresele în proiectarea dispozitivului de administrare au făcut o mare diferență. Astăzi, există stilouri cu multe caracteristici utile diferite din care să alegem.

Am avut progrese în terapiile cu hormon de creștere cu mai bine de 30 de ani în urmă, iar trei decenii mai târziu tratamentele noastre pentru tulburările de creștere continuă să aducă beneficii oamenilor din întreaga lume.

Din dorința de a oferi pacienților noștri soluții inovatoare, cercetătorii noștri au aplicat expertiza noastră îndelungată în ingineria proteinelor pentru a dezvolta un hormon de creștere cu acțiune de lungă durată, potrivit pentru tratamentul o dată pe săptămână.